Waarom eten katten gras en is kattengras slecht voor je kat?

Antwoord:

Kattengras is een speciale soort gras voor katten. Dit soort gras is niet te hard of te zacht en daardoor kan je kat het gras gewoon veilig eten.

De reden dat katten gras eten kan per keer verschillen. Soms eet je kat gras om zo te kunnen braken. Door te braken komen haarballen uit de maag samen met onverteerbare delen van hun prooi. Katten kunnen maar moeilijk planten verteren omdat het vleeseters zijn met een kort spijsverteringskanaal.

Soms sabbelt je kat op het gras, dit doet hij om foliumzuur binnen te krijgen. Foliumzuur zit niet in de prooien die je kat vangt, maar is wel erg belangrijk bij de productie van hemoglobine. Deze stof vervoert het zuurstof in het bloed en voorkomt bloedarmoede. In de hedendaagse kattenvoeding is meestal foliumzuur toegevoegd, toch blijft dit een gewoonte van katten.

Sommige katten gebruiken gras als vezel. Gras is onverteerbaar voor een kat maar kan hem wel helpen bij de darmwerking. Gras kan een positief effect hebben op verstopping of diarree en kan zelfs helpen met het vervoeren van de haren door  de darmen.

Klik hier voor Vitakraft Kattengras.