Konijn als huisdier: waar moet je aan denken?

Je konijn houdt van gezelligheid

Konijnen zijn sociaal levende dieren. Ze houden van gezelligheid en hebben graag een soortgenoot bij zich. Een konijn alleen wordt eenzaam. Wil je een konijn als huisdier, zorg er dan altijd voor dat je er minstens twee aanschaft. Dan ben jij blij met je lieve vriendjes en je konijnen voelen zich ook gelukkig!

Je konijn, een lieve huisgenoot!

Konijnen zijn van nature prooidieren en reageren snel en alert. Het is dan ook erg belangrijk om konijnen, als ze nog jong zijn, te laten wennen aan allerlei geluiden, andere huisdieren en ook aan mensen. Benader een konijn niet van voren of boven, maar van opzij. Dan ziet het konijn je bewegingen en schrikt hij minder. Wanneer konijnen goed gesocialiseerd zijn (veel positieve ervaringen  hebben kunnen opdoen), zijn het hele leuke en vriendelijke huisgenoten.

Verwenmomentje voor je konijn

De Vitakraft Kräcker is onmisbaar in het konijnenverblijf! De Kräcker is drie keer in de oven gebakken waardoor je dier extra zijn best moet doen om de natuurlijke ingrediënten van het stokje af te knabbelen. De Kräcker is precies op de voedingsbehoeften van je konijn afgestemd. Dat is pas liefde geven!