Maak van je kat weer een echte jager!

Katten zijn van oorsprong echte roofdieren. Je kat is per dag  zo’n acht uur bezig met jagen. Een muis, een vogeltje, een goudvis uit de vijver….ze zijn geen van allen veilig voor je huistijger.

Verveling

Je huiskat hoeft niet te zoeken, een prooi te bespieden of te bespringen voor zijn eten. Het baasje zorgt wel voor de dagelijkse voeding. Maar bij gebrek aan uitdaging en beweging kan je kat zich gaan vervelen. En in plaats van jagen, gaat hij slapen, likken of zelfs je spullen slopen. Hij loopt het risico op overgewicht of om gedragsproblemen te ontwikkelen.

Maak van je kat weer een echte jager!

Maak van je kat weer een echte jager door hem iets te geven om te onderzoeken, te bespieden of te proberen te vangen. Kijk wat jouw kat leuk vindt en wissel de activiteiten af. Geef niet op als het lijkt dat je kat niet van spelen houdt. Kies voor korte spelletjes in plaats van lange. Je zult merken dat je kat vanzelf doorkrijgt wat de bedoeling is en samen spelen met jou leuk gaat vinden! Het spel wordt pas echt leuk als er aan het eind een beloning wacht. Een “prooi” in de vorm van een snack houdt je kat gemotiveerd om te blijven spelen.
Ideetjes genoeg voor een spelletje. Zo kun je kleine snacks verstoppen die je kat moet gaan zoeken. Maak een hengeltje met een balletje of veertje er aan. Schijn met een zaklamp op de vloer en je kat rent daar achteraan. Zorg er wel voor dat ook dan een lekkere snack klaar ligt als beloning.