Waarom is je konijn geen knaagdier?

Konijnen en hazen zijn geen knaagdieren zoals de cavia, hamster, gerbil, degoe, chinchilla, rat of muis. Ze vormen een aparte diergroep: de haasachtigen.

Het verschil tussen haasachtigen en knaagdieren uit zich voornamelijk in het gebit. Konijnen en hazen hebben kleinere stifttanden achter de twee grote snijtanden in de bovenkaak en dus in totaal vier snijtanden in de bovenkaak. Bij knaagdieren ontbreken deze stifttanden, zij hebben alleen de twee grote snijtanden in de bovenkaak.

Maar er zijn meer verschillen. Zo hebben hazen en konijnen een gespleten bovenlip, en in tegenstelling tot bijvoorbeeld hamsters, gebruiken haasachtigen nooit hun voorpoten om er voedsel mee vast te houden.

Je konijn houdt van gezelligheid

Konijnen zijn sociaal levende dieren. Ze houden van gezelligheid en hebben graag een soortgenoot bij zich. Een konijn alleen wordt eenzaam. Wil je een konijn als huisdier, zorg er dan altijd voor dat je er minstens twee aanschaft. Dan ben jij blij met je lieve vriendjes en je konijnen voelen zich ook gelukkig!

Je konijn, een lieve huisgenoot!

Konijnen zijn van nature prooidieren en reageren snel en alert. Het is dan ook erg belangrijk om konijnen als ze nog jong zijn te laten wennen aan allerlei geluiden, andere huisdieren en natuurlijk ook aan mensen. Benader een konijn niet van voren of boven, maar van opzij. Dan ziet het konijn je bewegingen en schrikt hij/zij minder. Wanneer konijnen goed gesocialiseerd zijn (veel positieve ervaring op hebben kunnen doen), zijn het hele leuke en vriendelijke huisgenoten.

Verwenmomentje voor je konijn

De Vitakraft Kräcker is onmisbaar in het konijnenverblijf! De Kräcker is drie keer in de oven gebakken waardoor je dier extra zijn best moet doen om de natuurlijke ingrediënten van het stokje af te knabbelen. De Kräcker is precies afgestemd op de voedingsbehoeften van je konijn. Dat is pas liefde geven!