Fretten

De basis voor een gezond en gelukkig frettenleven is het rasspecifiek verzorgen.

Dit betekent niet alleen een grote kooi en rasspecifieke voeding, maar ook gezelschap van een soortgenoot en veel ruimte om actief bezig te zijn en te spelen zijn belangrijk.

BuitenvogelsFrettenEgels

Voeding

Fretten zijn nakomelingen van de Europese bunzing. Net zoals de bunzing is de fret in basis nog altijd een jager. Hierdoor is het dier gebouwd op het eten van vlees en hoogwaardige, licht verteerbare eiwitten.

Fretten hebben een bijzonder korte darm en hierdoor ook een korte verteringstijd. Het voer moet daarom hoogwaardig en licht verteerbaar zijn, omdat zwaar verteerbare voedingsdelen het lichaam verlaten zonder verteerd te zijn. De korte verteringstijd en de snelle stofwisseling van de fret zijn er ook de oorzaak van, dat de fret nooit honger mag hebben. Er moet dagelijks meerdere keren gevoerd worden. Het beste is om een afgepaste hoeveelheid droogvoer, bijvoorbeeld Menü,  klaar te hebben staan.

Overigens zijn vele kattenlekkernijen ook zeer geschikt voor fretten, bijvoorbeeld de Soft-Snacks met 96% puur vlees en het natuurlijke vitamine-B-complex.

Tips voor het voeren

  • Fretten hebben meerdere maaltijden verdeeld over de dag nodig. 
  • Het natvoer moet op kamertemperatuur gegeven worden. 
  • Geef kleine porties van het natvoer, zodat geen restjes over blijven. 
  • Bederfelijke etensresten verwijderen. 
  • Eetbakken na elke maaltijd wassen.
  • Zorg dat altijd een afgepaste hoeveelheid droogvoer klaar staat.
  • Zorg dat er altijd fris drinkwater klaar staat.

 

 

 

 

Verzorging

Fretten zijn zindelijk en poetsen zich meerdere keren op een dag uitgebreid. Alleen tijdens het wisselen van de vacht kan men dit door regelmatig borstelen ondersteunen.

Bij veel fretten moeten de nagels af en toe geknipt worden. De dierenarts of fokker laat je graag zien, hoe je dit op de juiste manier doet, omdat te kort knippen kan leiden tot verwondingen aan de bloedvaten.

Frettenkooi en toilet

Verwijder dagelijks vervuild strooisel met een schep uit het toilet en voeg fris strooisel toe. Maak het toilet eenmaal per week schoon en desinfecteer het. Ook de frettenkooi moet eenmaal per week worden schoongemaakt en met heet water uitgewassen worden. Gebruik hierbij geen agressieve reinigingsmiddelen, omdat fretten een gevoelige neus hebben!

 

 

Vind snel uw producten

Voer uw postcode of plaatsnaam in en vindt een winkel bij u in de buurt.