Je konijn goed verzorgen

In het wild blijft een konijnenfamilie altijd bij elkaar. Ieder familielid heeft een eigen verdieping in het grote konijnenhol.

Je konijn in een klein hokje in de huiskamer neerzetten, is dus geen goed idee. Konijnen houden namelijk niet zo van herrie, sigarettenrook, centrale verwarming en kachels. Lekker buiten rondrennen vindt je konijn een stuk leuker. Maar is dat wel zo veilig?

VoedingVerzorgingGezondheid

Vrij laten rondlopen

Je konijn vrij in huis laten lopen kan gevaarlijk zijn. Hij zal aan alles en nog wat proberen te knagen en daar moet je bij elektrische bedrading toch niet aan denken. Verder loopt hij het risico om van giftige kamerplanten te eten. Er zit ook gevaar in plotseling dichtslaande deuren.  Let daar dus op en neem maak de nodige voorbereidingen als je je konijn los door de kamer laat lopen.

Als je je konijn buiten vrij laat rond lopen is de kans groot dat hij een hol gaat graven en heerlijk van allerlei planten peuzelt, je aardbeienplantjes worden dan natuurlijk ook vrolijk opgegeten. Ook kan je konijn er voor kiezen om weg te lopen. Daarom is het beter om geen risico’s te nemen en een goed hok neer te zetten, dat ook niet de mogelijkheid geeft voor je konijn om zich ondergronds een weg naar buiten te graven.

 

 

 

Konijnenhok

Je konijnenhok moet over de volgende eigenschappen beschikken. Het hok moet:

  • groot genoeg zijn
  • het dier binnenhouden
  • goede ventilatie hebben
  • stro en hooi binnenhouden
  • goed schoon te houden zijn
  • veilig zijn voor je konijn en voor jezelf

 

 

Vind snel uw producten

Voer uw postcode of plaatsnaam in en vindt een winkel bij u in de buurt.