Bescherm je konijn

Je konijn verdient extra veel aandacht wanneer zijn weerstand wat minder is. Bijvoorbeeld wanneer hij of zij jongen gaat krijgen of als er darmproblemen zijn opgetreden.

Houd je konijn daarom altijd goed in de gaten, voorkomen is beter dan genezen. En bescherm hem dan zo goed mogelijk tegen invloeden van buitenaf. Zoals angst en stress voor harde gluiden of (steek) vliegen.

VoedingVerzorgingGezondheid

Beestjes

(Steek)vliegen zijn voor knaagdieren erg vervelend. Als je in het voorjaar het konijn buiten wil verzorgen is het niet fijn als de vliegen uit het konijnenhok komen stormen. Daarnaast kunnen de maden van de vliegen Myasis of madenziekte veroorzaken. Door een insectenspray in het konijnenhok te sprayen, voorkom je dat je geliefde knaagdier wordt lastig gevallen door deze nare beestjes.

 

 

De kracht van de natuur

Bachbloesems kunnen je konijn helpen wanneer hij bang is of stress heeft, bijvoorbeeld tijdens oud en nieuw. In het potje zitten kleine witte korreltjes die je door het voer kan mengen of op kan lossen in water. Homeopathie kan je konijn helpen om een gezondere huid en vacht te krijgen, maar helpt ook bij ziekte. Bijvoorbeeld wanneer je konijn verkouden is of een oogontsteking heeft, helpen de korreltjes de weerstand te verhogen.

 

 

Vind snel uw producten

Voer uw postcode of plaatsnaam in en vindt een winkel bij u in de buurt.