De beste verzorging

Katten zijn echt eigenwijze dieren met een eigen karakter. Daarom zijn er ook veel mogelijkheden om ze een goede omgeving te bieden. Sommige katten zijn graag binnenshuis en genieten prinsheerlijk van alle comfort en warmte. Andere katten willen graag naar buiten om daar in de vrije natuur te ravotten en soortgenoten te ontmoeten.

Om je kat gezond te houden zijn er drie dingen het allerbelangrijkst: een goede voeding ,veel beweging en een goede huisvesting. Oftewel: eten, slapen, spelen. En natuurlijk op tijd naar de huisarts gaan voor de nodige inentingen of wanneer er iets mis is.

VoedingVerzorgingGezondheid

Je kat blijft altijd speels!

Katten zijn van nature speels. Kittens (jonge katten) leren spelenderwijs jagen. Maar ook volwassen katten blijven speels. De leukste speeltjes zijn een combinatie van jacht en spel. Bijvoorbeeld de bewegende speeltjes uit het For You assortiment.

Beloon de kat na het spelen met iets lekkers, dat houdt ze speels. Wanneer je kat niet goed in zijn vel zit, speel dan wat meer met hem, hij kan de uitdaging van het spelen missen, Als je jonge of volwassen kat energieloos blijft en steeds meer slaapt, houd hem dan goed in de gaten en ga naar de dierenarts als het niet beter wordt.

 

 

Klimmen en krabben

Je kat heeft het nodig om te krabben. Een buitenkat zal daar een boom voor gebruiken, maar je binnenkat heeft een andere oplossing nodig. Als je niet wilt dat hij aan je meubels krabt, zet dan een leuke krabpaal of krabplank neer. Dan kan hij gelijk lekker klimmen en spelen.

Blijft hij nog steeds niet van je bankstel af, zet je kat dan iedere keer als hij eraan krabt bij de krabpaal neer. Ben je veel weg van huis, dan kun je je meubels in sprayen met een bepaalde geur zodat je kat er vanaf blijft.

 

 

 

Leefomgeving

Om je kat een gezonde leefomgeving te geven is het belangrijk dat je een kattenbak en een kattenmand hebt voor hem. Zo heeft hij zijn eigen plekje om lekker te slapen. Een goed ventilerende kattenbak met een hygiënische kattenbakvulling zorgt ervoor dat je kat gezond blijft en niet in huis plast. Want wanneer hij de kattenbak te erg vind stinken, zal hij een ander plekje zoeken, katten zijn namelijk erg schone dieren.

Wanneer je een mand of hangmand koopt is het belangrijk dat je deze op een goede plek hangt of legt. Want anders zal je kat weigeren erin te gaan liggen. Een mand kun je het beste zo hoog mogelijk neerzetten, bijvoorbeeld bovenop een kast. Katten vinden het namelijk fijn om van bovenaf de boel in de gaten te houden. Een hangmand mag je hangen op een rustig en warm plekje. Als je kat wil gaan slapen wil hij namelijk voornamelijk rust hebben.

 

 

Vind snel uw producten

Voer uw postcode of plaatsnaam in en vindt een winkel bij u in de buurt.