Voeding

Om je hond gezond en gelukkig te houden is het heel belangrijk dat hij of zij goed te eten krijgt. Dat wil zeggen: niet te veel en niet te weinig en op de juiste leeftijdsfase afgestemd.

Slanke honden leven langer. Goede voeding is dus meer dan alleen lekker eten. Uitgebalanceerde voeding verhoogt niet alleen de kwaliteit van een hondenleven, het verlengt het ook.

VoedingVerzorgingGezondheid

Droogvoer

Het voer dat het meest gegeven wordt aan honden is droogvoer. Dat komt vooral doordat er in iedere brok alles zit wat je hond nodig heeft. Zo ben je er zeker van dat hij alle nodige voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen krijgt.

Maar, niet iedere zak brokken is hetzelfde. Daarom is het belangrijk om te weten wat jouw hond precies nodig heeft aan voeding. Vraag om advies in de dierenspeciaalzaak. Zorg er ook altijd voor dat je hond iedere dag vers water kan drinken uit een schone bak, zodat hij voldoende vocht binnenkrijgt.

 

 

Natvoer

Er zit natuurlijk wat verschil tussen brokken en natvoer. Droogvoer bevat meer energierijke koolhydraten, terwijl natvoer een groot aandeel dierlijk eiwit en vet bevat. Natvoer is in ieder geval niet beter of slechter dan brokken voor je hond. Maar het kan wel handiger zijn om te geven (bijvoorbeeld als kant en klare portie) of juist lekkerder zijn voor je hond.

Eiwitten van hoge kwaliteit, vooral uit vlees, bevatten een goede balans van alle essentiële aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van het hondenlichaam en leveren ook koolhydraatketens die nodig zijn om glucose te produceren. Glucose is op zijn beurt weer een suiker dat energie aan het lichaam van je hond levert. Als hij kan kiezen, zal een hond daarom voer kiezen met veel eiwitten, en dat is meestal vlees.

 

 

 

 

Functioneel voer

Soms heeft je hond net iets extra’s nodig in zijn voeding. Er zijn namelijk best veel honden met bepaalde allergieën, een gevoelige maag of ze hebben de aanleg om snel dik te worden.

Voor deze honden zijn er gelukkig speciale voeren samengesteld, zodat ze toch alle belangrijke voedingstoffen binnenkrijgen zonder dat ze er last van hebben. Vraag ernaar in de dierenspeciaalzaak.

 

 

 

Snacks

Onze liefde voor onze viervoeter tonen we graag door hem te overladen met lekkers. Maar zoals we allemaal wel weten: overdaad schaadt. Je hond verwennen met een lekkere snack is helemaal niet erg, soms zelfs gezond, maar wel met mate.

Snacks zijn ideaal om je hond te belonen tijdens zijn leerproces. Zorg wel dat je hond voldoende beweging krijgt, want van veel belonen en weinig beweging zal je hond te dik worden. Laat je hond daarom werken voor zijn eten. Verstop snacks in holle botten of door de hele kamer heen en laat hem er naar zoeken.

 

Vind snel uw producten

Voer uw postcode of plaatsnaam in en vindt een winkel bij u in de buurt.