Een gezonde hond

Helaas komen er met het in huis halen van een hond vaak ook andere ongenode gasten binnen. De meest bekende daarvan zijn de vlooien en teken.

Hierbij geldt: voorkomen is beter dan genezen. Je hond kan namelijk heel goed tegen deze plagen beschermd worden.

VoedingVerzorgingGezondheid

Wat te doen tegen parasieten?

Als je een nieuwe hond neemt, dan is het heel belangrijk dat je hem meteen op parasieten laat onderzoeken en eventueel behandelen. Pups erven namelijk vaak wormen of mijten van hun moeder. Andere, zoals luizen, gaan van hond naar hond. Jeuk veroorzakende schurftmijt wordt door direct contact overgebracht, net als vlooien, teken en hooimijten.

Bescherming tegen vlooien en teken is dus erg belangrijk. Vlooienspeeksel veroorzaakt een allergische huidreactie en teken kunnen infecties overbrengen. Controleer je hond ook regelmatig en bevrijdt hem van een teek met een tekentang wanneer je deze tegenkomt. Dit komt met name voor in het voorjaar en in de zomer, wanneer je hond door het bos of door hoog gras loopt .

 

 

Vlooien

Honden van alle leeftijden kunnen last hebben van vlooien. Dit zijn kleine parasieten die zich voeden met bloed. Ze zorgen voor jeuk en huidallergieën, kunnen ziekten overdragen en kunnen zelfs zorgen voor bloedarmoede. Gebruik dus vlooiendruppels om je hond te beschermen. Deze druppels doden zowel de larven als de volwassen vlo. Wanneer je zeker weet dat je hond vlooien heeft, moet je niet alleen hem behandelen, maar ook de omgeving waarin hij leeft.  Want als er eenmaal een volwassen vlo op je hond zit, zijn er al snel in je huis heel veel eitjes, larven en cocons aanwezig. Vlooien leggen hun eitjes graag op warme, donkere plekjes: in de vloerbedekking, onder de bank en in naden en kieren.

 

Teken

Teken zijn kleine, spinachtige parasieten met acht poten. Ze voeden zich met het bloed van het dier of de mens waarop ze zich bevinden. Honden (en mensen) krijgen er meestal last van tijdens het lopen in struikgewas, bossen of lang gras. Teken veroorzaken niet alleen irritatie door het bloedzuigen, ze kunnen ook vervelende ziektes overbrengen. Voor jou en je hond is het dus verstandig om hem hier tegen te beschermen.

 

 

Vind snel uw producten

Voer uw postcode of plaatsnaam in en vindt een winkel bij u in de buurt.