Verzorgen van je hamster

In zijn natuurlijke leefgebied, Syrië, valt de hamster niet bepaald op. Hij leeft namelijk enkele meters onder de grond. Hij laat zich dus zelden of nooit zien.

De Syrische hamster leeft ook in Europa in het wild. Simpel en alleen omdat mensen hem hebben vrijgelaten of omdat er ooit een paar zijn ontsnapt. Hamsters hebben een voorkeur voor zanderige gebieden die licht met struikgewas zijn begroeid.

VoedingVerzorgingGezondheid

Leefomgeving

Hamsters zijn niet alleen lieve, maar ook slimme en actieve dieren. Daarom is een ruime kooi met veel speelmogelijkheden noodzakelijk. Hamsters zijn van nature nachtdieren en hebben overdag rust nodig. In de natuur leven hamsters voornamelijk alleen.

Ook als huisdier hebben ze niet de behoefte aan gezelschap van soortgenoten. Sterker nog, dit kan soms leiden tot heftige strijd. Hoewel sommige dieren elkaar goed kunnen verdragen, bijvoorbeeld wanneer ze familie van elkaar zijn. In hun kooi moeten ze ook de ruimte hebben om lekker te kunnen woelen. Ze zijn graag aan het werk en vinden het dan ook erg leuk om te sjouwen met allerlei materialen, om zo een mooi nestje te maken.

Maak een hamsterbed

Hamsters willen wroeten, je kunt hiervoor een “woelkistje” inrichten. Neem een klein kistje of een schaal en vul deze met houtvezel, hooi, stro of Dreamy Soft. Dreamy Soft zijn watten die voor 100% bestaan uit katoen. Deze zijn niet slecht voor je hamster en geven hem urenlang graafplezier.

 

 

 

Spelen

Zoals eerder gezegd: hamsters zijn dol op beweging. Ze zijn het liefst de hele dag druk bezig met graven en eten zoeken afgewisseld met slapen. Je kunt vele verschillende speeltjes kopen voor je hamster. Een looprad of tunnel  waar hij in en uit kan klimmen kan je hamster lekker bezig houden.

 

 

Vind snel uw producten

Voer uw postcode of plaatsnaam in en vindt een winkel bij u in de buurt.