Cavia's knuffelen

Cavia’s zijn gezelschapsdieren, die je beter niet alleen kunt houden. Het beste is om minimaal twee dieren samen te houden. Dat wil zeggen: twee vrouwtjes of een gecastreerd mannetje en vrouwtje.

Ook twee mannetjes kunnen goed samen leven, maar er moet dan geen vrouwtje in de buurt zijn. Cavia’s wennen normaal snel aan hun soortgenootjes. Een grote kooi met daarin wat beschutting zorgt dat dit sneller gaat.

VoedingVerzorgingGezondheid

Een gelukkige cavia

Een cavia moet je altijd voorzichtig vastpakken en dragen. Het is het veiligst om de cavia met beide handen om de buik op te pakken. Je moet echt nooit je cavia in zijn nekvel pakken of hem aan zijn kwetsbare pootjes oppakken. Blijf tijdens het dragen altijd met één hand de cavia vasthouden, ook wanneer je het dier op de arm of schoot houdt. Zo voorkom je dat hij kan vallen.

Leefomgeving

Cavia’s zijn dieren die in holen leven. Bij onraad verstoppen ze zich snel. Daarom is een caviahuisje in de kooi erg belangrijk voor ze. Je kunt zo'n huisje makkelijk zelf maken door een stuk hol hout in de kooi neer te leggen of een houten kistje te maken.

Vachtverzorging

Cavia’s onderhouden zichzelf graag goed door zich uitgebreid te poetsen. Ze kunnen de vachtverzorging grotendeels zelf doen. Af en toe borstelen is dan ook genoeg. Langharige cavia’s moeten wat vaker een borstelbeurt hebben. Voor een gezonde en glanzende vacht is ook een gezonde voeding onmisbaar. Vooral essentiële vetzuren en alle noodzakelijke vitamines en mineralen zijn belangrijk.

 

Vind snel uw producten

Voer uw postcode of plaatsnaam in en vindt een winkel bij u in de buurt.