Tips voor aanschaf van een vogel!

Welke vogel kies je?

Het is natuurlijk afhankelijk van je eigen voorkeur welke vogel je kiest als huisdier. Wil je wat aanspraak of beweging in huis, wil je een zangvogel, een speelse of aanhankelijke vogel? Er is keuze genoeg. Belangrijk is dat je je goed laat voorlichten over de aanschaf en benodigdheden voor je nieuwe huisgenoot. En informeer vooraf ook over de beste voeding voor je gevleugelde vriendje.

Huisvesting

Wanneer je weet naar welke vogel je voorkeur uitgaat, is het tijd om te zorgen voor de juiste huisvesting. Dit is  afhankelijk van de soort vogel die je gaat aanschaffen. Een zangvogel bijvoorbeeld is meestal tevreden met een iets kleinere kooi dan vogels die veel beweging nodig hebben. Buitenvogels kunnen goed leven in een volière. Laat je in ieder geval ook hierbij goed voorlichten. Want je wil vanzelfsprekend dat je nieuwe maatje actief, gezond en gelukkig is!

Vers drinkwater

Hygiëne is heel belangrijk voor je vogel. Geef je vogel daarom elke dag vers drinkwater. De drinkflessen, schotels of nippels moeten dagelijks grondig worden schoongemaakt. Als dit regelmatig gebeurt, hebben schadelijke bacteriën geen (of minder) kans. Zo houd je je vogel fit en gezond. Zorg dus voor vers drinkwater en schone drinkflesjes voor een lang en gelukkig vogelleven!

Voeding en snacks

Soortgerichte voeding is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde en actieve vogel. Voor verschillende soorten vogels heeft Vitakraft complete vogelvoedingen in het assortiment. Daarnaast kunnen vers fruit, groente en kruiden op het menu staan.
Behalve verwennerij hebben snacks ook een functioneel doel. Je vogel vindt het namelijk heerlijk om actief bezig te zijn. Vitakraft snacks zoals een Kräcker of trosgierst geven je vogel de mogelijkheid om op natuurgetrouwe wijze zijn voedsel te vergaren en gaat verveling tegen. Zo houd je je vogel gezond, blij en gelukkig!

Voor meer en uitgebreidere informatie over de aanschaf en de verzorging van vogels kun je ook terecht bij het Landelijk InformatieCentrum Huisdieren.