NIEUW Superfood voor hond en kat

De nieuwe trend is dat we steeds gezonder willen en gaan leven. We sporten meer en letten op welke producten we eten. Dat betekent dat we vaker voor groente en Superfoods kiezen. En onze huisdieren dan??? Daarvoor heeft Vitakaft nu producten met Superfoods ontwikkeld: voor honden twee smaken Beef Sticks en voor katten twee smaken Crispy Crunch!

 

Wat is een Superfood?

Een Superfood is een natuurlijk voedingsmiddel. In een Superfood zitten grote hoeveelheden voedingsstoffen zoals mineralen, vitaminen, eiwitten, enzymen en antioxidanten.

Beef Stick Superfood voor honden

De twee smaken Beef Stick Superfood zijn: met chiazaad en wortel en met erwten en cranberry’s. Chiazaden zijn van nature rijk aan omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren voor een gezonde huid en een mooie, glanzende vacht. De extra vezels in wortel bevorderen een goede darmperistaltiek van de hond. Wortel en cranberry’s zijn antioxidanten. Antioxidanten beschermen de weefsels en het DNA in de cellen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels.

De erwten in de Beef Stick Superfood zijn rijk aan eiwitten. Eiwitten zijn de bouwstenen van het lichaam van de hond. Zonder eiwitten kunnen ze, en wij ook, niet leven. Ze zijn essentieel voor het behoud van gezonde spieren, zenuwen, cellen, enzymen, hormonen en botten. Eiwitten worden in het spijsverteringskanaal afgebroken tot aminozuren. De aminozuren worden door het lichaam opgenomen om vervolgens lichaamseiwit van te maken. Ook zijn eiwitten nodig voor het transport van (voedings)stoffen in het bloed en in de cel.

 

Crispy Crunch Superfood voor katten

De chiazaden in de Crispy Crunch Superfood Kalkoen en Chiazaad, zijn van nature rijk aan omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren voor een gezonde huid en een mooie, glanzende vacht. Chiazaad komt van de chiaplant, deze plant is ongeveer een meter groot en familie van de munt. De oorsprong van de chiaplant is Mexico, maar tegenwoordig wordt de plant in veel meer landen verbouwd.

De Aroniabessen in de Crispy Crunch Superfood Eend en Aroniabessen, zijn van nature rijk aan antioxidanten. Antioxidanten beschermen de weefsels en het DNA in de cellen tegen de vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels.

 

Kortom extra gezonde en functionele snacks voor tussendoor!!

Houd onze website en Facebook pagina in de gaten want binnenkort verschijnen er nog meer Superfoods!