Hond helpt kind om minder stress te ervaren!

Hond helpt kind om minder stress te ervaren!

Het aaien en knuffelen van een hond helpt kinderen tussen de zeven en twaalf jaar oud om zich rustiger te voelen in stressvolle situaties, zoals een spreekbeurt.

Volgens een wetenschappelijk onderzoek door de Universiteit van Florida werden honderd gezinnen met kinderen tussen de zeven en twaalf jaar oud en een hond onderzocht. Om de hoeveelheid stress bij een kind te meten, moesten de kinderen tijdens het onderzoek in het openbaar een spreekbeurt geven en een rekenopdracht volbrengen. Deze taken simuleren situaties uit het dagelijks leven en staan erom bekend dat ze het stresshormoon cortisol laten stijgen.

Ook werd voorafgaand en na de taken een speekselmonster afgenomen om daarin de hoeveelheid cortisol te meten. De kinderen werden willekeurig ingedeeld in drie groepen. Zo mochten kinderen de taken verrichten met hun hond aan hun zijde, met hun ouders in de buurt of alleen.
“Uit het onderzoek blijkt dat kinderen zich veel minder ¬†gestresst voelen wanneer ze hun hond in de buurt hebben. Deze resultaten verschilden sterk van de kinderen die hun ouders bij zich hadden of alleen de taken moesten volbrengen”, aldus het onderzoek.

Bron: http://news.ufl.edu/articles/2017/05/pet-dogs-help-kids-feel-less-stressed-study-finds.php